НовиниПринтирай

С образователна лекция, поставяне на хранилки за птици и засаждане на фиданки, учениците от СУ "Христо Ботев" в Сапарева баня отбелязаха Седмицата на гората

С разнообразни и занимателни инициативи учениците от СУ "Христо Ботев" в град Сапарева баня отбелязаха Седмицата на гората. Кампанията премина под мотото: "Лесовъд за един ден". В ролята на лесовъди за един ден се превъплътиха първолаците от СУ "Христо Ботев", като за първи път те имаха възможност да засадят собственоръчно и дръвчета. За самия процес на засаждане им разказа и помогна директорът на Общинското лесничейство в Сапарева баня - Александър Алащинов. Заедно с него и директора на училището Емилия Гелева, първолаците засадиха в двора на школото шест нови дръвчета - червен дъб и обикновен явор.

 

Местни дърводелски фирми пък бяха изработили къщички за птици, които децата боядисаха и поставиха в училищния двор.

 

 Като част от мероприятието бе и образователната лекция, представена от шестокласници и от главния специалист от РДГ "Кюстендил" Мария Христова. Децата научиха за богатото разнообразие и красота на българската природа и разбраха колко е важно заедно да я съхраняваме и обичаме. Мария Христова награди и един от победителите в тематичния фотоконкурс, посветен на Седмицата на гората. Отличителна грамота и предметна награда от Сапарева баня получи Анастасия Марчина от 6 "б" клас.

 

Гост на събитието в СУ "Христо Ботев" бе и директорът на ДГС "Дупница" - инж. Пламен Паюков, който също се включи в образователната лекция и занимателните игри с първолаците.

 

 Всички деца, участвали в мероприятията, получиха като подарък от служителите на РДГ "Кюстендил" и ДГС "Дупница" символични дървени медали, шапки с лога и семена, които да засадят.

 

 Пресцентър Община Сапарева баня

  12.04.2018 г.