НовиниПринтирай

Самодейци от НЧ "От извора - 2013" пресъздадоха обичаите за Лазаровден в Сапарева баня

В духа на хубавите български традиции, в навечерието на Лазаровден самодейци от НЧ "От извора - 2013" посетиха общинската администрация в Сапарева баня и пресъздадоха част от обичаите за празника. Лазарски песни огласиха сградата на Общината и изненадаха приятни служители и граждани. Самодейците бяха посрещнати топло от кметския екип и кмета на Сапарева баня Калин Гелев.

Младите лазарки, закичени със свежи цветя и пременени с традиционните за нашия край носии, пяха и наричаха за здраве и благоденствие. Кметският екип почерпи гостите и им благодари за автентично представените ритуали. Градоначалникът  поздрави самодейците от местното читалище с настъпването на един от най-хубавите български празници, пожелавайки им здрави, успехи и вдъхновение. 

 

 През съботния ден, на самия Лазаровден самодейците от НЧ "От извора - 2013" ще посетят и няколко домакинства в град Сапарева баня, за да пресъздадат обредите. За пета поредна година те възраждат традициите на един от най-хубавите ни народни празници - Лазаровден.

 

Пресцентър Община Сапарева баня

30.03.2018 г.