НовиниПринтирай

Община Сапарева баня наема стажант по „Старт на кариерата

 От началото на месец февруари един стажант ще започне работа в общинската администрация в Сапарева баня по националната програма „Старт на кариерата". Стажантът ще бъде нает за период от 9 месеца - до месец октомври 2018 г. включително. Така младежът ще има възможност да натрупа стаж по завършилата от него специалност и да покаже професионалните си качества. Възнагражденията за 9-месечния период на договора се поемат от Агенциата по заетостта. 

 Стажантът, който е от Сапарева баня, вече е подписал договор в бюрото по труда и до дни ще започне работа в общинската администрация. Практика на Община Сапарева баня е да кандидатства по тази програма, като в последните години се дава шанс на младите хора да останат на постоянен трудов договор, след като изтече срочният им. 

Възможност да кандидатстват по „Старт на кариерата" имаха млади хора на възраст до 29 години, с висше образование, без стаж по специалността и регистрирани в бюрата по труда. Националната програма е на Министерство на труда и социалната политика.