НовиниПринтирай

Община Сапарева баня подкрепи мащабната доброволческа кампания "Да изчистим България заедно"

        За поредна година община Сапарева баня подкрепи и се включи активно в мащабната доброволческа кампания "Да изчистим България заедно", организирана от БТВ и с подкрепата на Министерство на околната среда и водите.

       В кампанията по почистване се включиха ръководство и служители от Община Сапарева баня, учители, кметствата на територията на общината, читалища,  представители на туристическия бранш и граждани. Кметът Калин Гелев също даде личен пример и подкрепи кампанията. За всички, които пожелаха да се включат в голямото почистване, бяха осигурени ръкавици и чували.

 

       В хода на кампанията бе почистена екопътека "Валявица", районът около нея и около хижа "Пионерска". Зоните, които бяха почистени също, са: градският парк "Николай Хайтов", районът около Гейзера и парилото, районът около училището и детските градини.

      В "Да изчистим България заедно" се включиха и кметствата в селата Ресилово, Овчарци и Сапарево, където също бяха почистени голям брой райони.

       Близо два тона и половина отпадъци бяха събраните общо на територията на цялата община в тазгодишната кампания "Да изчистим България заедно".