НовиниПринтирай

Клип рекламира Сапарева баня като отлична туристическа дестинация

Рекламно видео ще популяризира община Сапарева баня на национални и международни форуми като отлична туристическа дестинация. Сапарева баня е една от българските ЕДЕН дестинации, която ще бъде рекламирана със свой клип. Проектът е на Министерство на финансите, а клиповете са изработени с европейско финансиране по проект „Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН в България - второ издание". EDEN e акроним на European Destinations of ExcelleNce (най-добри европейски дестинации) и представлява инициатива, която популяризира моделите на устойчиво развитие на туризма на територията на целия Европейски съюз.

Краткият промоционален видео клип за Сапарева баня е с продължителност малко над минута. Освен в него, курортната община е включена и в един общ имиджов клип, който е с продължителност малко над 3 минути за всички дестинации, включени в проекта. Видеата включват и някои от интересните събития и туристическите обекти на тяхната територия.

Клиповете ще бъдат сред показваните материали на предстоящите международни туристически изложения, на които България ще участва през 2017 г. Ще бъде използвано и онлайн пространството, а видеата могат да бъдат излъчвани и при бъдещи рекламни кампании на България, както и от съответните дестинации за реализиране целите на регионалния им маркетинг. Материалите са издадени и в тираж от 2 000 броя на DVD носители, във версия на български и английски език. Предвижда се те да се разпространяват на място на туристически борси, форуми и др. събития, на които България участва.

Проектът на Министерство на финансите се финансира по програма COSME (Програмата за конкурентоспособност на малките и средни предприятия) 2014 - 2020 г. на Европейската комисия. Продължителността му е 18 месеца, като общата цел е да се промотират българските ЕДЕН дестинации на национални и избрани чуждестранни туристически пазари, и да се повиши информираността и разбирането за ЕДЕН инициативата и за принципите на устойчиво развитие.
Сред дестинациите, освен Сапарева баня, са и Силистра, Луковит, Сандански, Кюстендил, Белоградчик, Белица, Каварна, Враца, Странджа, Казанлък и Кърджали.

Линк към клипа:
https://www.youtube.com/watch?v=4OPtX_0m3Yg