НовиниПринтирай

35 деца сираци и деца със специални нужди от община Сапарева баня получиха парични дарения в благотворителна кампания

 

        По инициатива на Община Сапарева баня се проведе коледно-новогодишна благотворителна кампания в подкрепа на деца сираци и деца със специални нужди. Средствата от благотворителната кампания бяха раздадени в навечерието на Нова година на 35 деца до 18-годишна възраст в неравностойно положение. Паричните дарения сa разпределени спрямо набраната сума на деца от всички населени места на общината. Сумата, която бе събрана в рамките на кампанията, е в размер на 2 224 лв.

        Средствата бяха събрани по време на благотворителни снимки с Дядо Коледа и Снежанка, базар на джинджифилови сладки и сурвачки, кулинарна изложба и коледен концерт. В провеждането на мероприятията се включиха малки и големи доброволци, които дадоха част от времето и труда си, за да помогнат на деца от уязвими групи. 

      "Благодарим на всички, които подкрепиха кампанията и отвориха сърцата си за децата. В благородната кауза се включиха жители и гости на община Сапарева баня, институции и бизнесът. Надяваме се, с общи усилия, догодина кампанията да бъде още по-успешна", каза кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

      Благотворителната коледно-новогодишна кампания, насочена към деца сираци и деца със специални нужди, се провежда за първа година в община Сапарева баня. Организаторите увериха, че намерението им е тя да се превърне в традиция.