Предстоящи събитияПринтирай

Пресъздаване на коледна седянка от децата в с. Сапарево

       Пресъздаване на традиционната коледна седянка пред жителите на с. Сапарево ще представи детската група към читалище "Народни будители - 1926". Малчуганите от групата всяка година пресъздават различни традиции и ритуали от календара и така съхраняват живи старите обичаи.

 

      Детската коледна седянка ще се представи на 18-ти декември /неделя/ от 13:00 ч. в Клуба на кметството в с. Сапарево. Входът за нея е 1 лв., като със събраните средства ще се подпомогне детската фолклорна група към читалището, за да се закупят необходимите народни носии и аксесоари.

 

      Събитието е част от програмата за коледните празници на читалище "Народни будители - 1926" и Кметството в с. Сапарево.

 

      Преди това, на 17-ти декември, децата в Сапарево ще майсторят сурвачки, коледни картички и играчки. Изработените материали в коледната работилница ще бъдат изложени на базар на 18-ти декември в сградата на кметството. Тогава всеки, който желае, ще може да си закупи красива картичка или сурвачка, а със средствата ще подпомогне детската група към читалището.

 

      В програмата за Коледа е предвидено още и пристигането на Дядо Коледа в с. Сапарево. Белобрадият старец ще зарадва със своето присъствие малчуганите на 25-ти декември /от 12:00 ч./ на центъра в с. Сапарево.