НовиниПринтирай

С беседа и празнична програма в Сапарева баня отбелязаха Деня на християнското семейство и младеж

       С беседа и празнична програма в Сапарева баня бе отбелязан големият православен празник Въведение Богородично - Деня на християнското семейство и младеж. Празникът започна с тематична презентация, подготвена от читалище "Просветен лъч - 1905" и представена пред децата от ДГ "Св. Анна". Малчуганите от подготвителната група към детската градина се включиха със стихчета и песни в тържеството за 21 ноември. Те също така представиха и изложба на тема "Моето семейство".

 

      В големия салон на читалището в Сапарева баня учениците от СУ "Христо Ботев" имаха възможност да присъстват на беседа по повод християнския празник. Тя бе изнесена от йеромонах Максим от Видинската света митрополия и от енорийския свещеник от Сапарева баня отец Димитър. Духовниците обясниха откога се чества този ден и защо е избран за празник на християнското семейство и младеж. По време на беседата учениците имаха възможност да поговорят за християнските ценности, които са запазени като традиция в семейството и за важността те да бъдат съхранени и занапред. В края на беседата, на всяко едно дете бе подарена малка икона с лика на Богородица.

 

      Сред гостите на тържеството бе директорът на СУ "Христо Ботев" Емилия Гелева и представители на общинската администрация в Сапарева баня.