НовиниПринтирай

Снощи в Сапарева баня бяха официално закрити Общинските празници и Международният фолклорен фестивал "Мома пее, гора се люлее"

    Снощи в Сапарева баня бяха официално закрити Общинските празници и  Международният фолклорен фестивал "Мома пее, гора се люлее"

 

  "Благодаря на всички Вас за чудесното представяне и за настроението, което създадохте в рамките на тези два дни в тук. Дадохте ни много поводи за усмивки и радост на всички нас - жителите и гостите на града. Приключи един чудесен празник и силно се надявам той да се превърне в една от визитките на нашата община. Ще ви очакваме догодина с нетърпение и винаги ще бъдете добри дошли в Сапарева баня." С тези думи кметът на общината Калин Гелев закри официално Общинските празници и второто издание на Международния фолклорен фестивал "Сапарева баня - 2016", под наслов "Мома пее, гора се люлее".

       По време на закриването бяха раздадени десетки награди и грамоти в различни категории. Награда и аплодисменти получи и най-възрастният участник във фестивала - Василка Янакиева, на 90 години от с. Николичевци. Най-младият участник, 4-годишният Милен Мудиев от с. Овчарци, също бе награден. Наградата на ТВ "Родина" - изработването на клип, се присъди на Виктория Добрева от Сапарева баня.                 

 Кметът Калин Гелев също даде специална награда за атрактивното представяне на ФТА "Рила" и на хореографа й Кирил Амбарков.

      Голямата награда на Международния фестивал отиде при фолклорния ансамбъл към НЧ "Миньор - 2006" от община Бобов дол. 

           Стотици жители и гости на града се наслаждаваха на изпълненията на певческите и танцови ансамбли, които се представиха в рамките на 28 и 29 май на фестивала. В събота вечер пък препълненият амфитеатър Гейзера не успя да побере желаещите да гледат концерта на известния народен изпълнител Николай Славеев.

 

 

      Сред официалните гости, които уважиха закриването на празника в Сапарева баня бяха народният представител Кирил Калфин, областният управител Виктор Янев и зам.-областният управител Радослава Чеканска. Поздравителни адреси бяха изпратени от президента на Република България Росен Плевнелиев и от кметове на различни общини.