НовиниПринтирай

Кметът Калин Гелев даде официален старт на Международния фолклорен фестивал "Сапарева баня - 2016"

     Кметът Калин Гелев даде официален старт на Международния фолклорен фестивал "Сапарева баня - 2016"


     Днес започна второто издание на Международния фолклорен фестивал "Сапарева баня - 2016", който е под наслов "Мома пее, гора се люлее" и се провежда в дните 28 и 29 май. Той е част от програмата на Общинските празници в Сапарева баня и се организира от НЧ "От извора - 2013", от Община Сапарева баня, както и с любезното съдействие на ТВ "Родина".

 

     Фестивалът бе открит официално от кмета на общината Калин Гелев, който поздрави с празника участниците, жителите и гостите на града.

     "Имам честта да Ви поздравя и да открия Втория Международен фолклорен фестивал "Сапарева баня - 2016"! Нека да си пожелаем здраве, късмет и много поводи за усмивки утре вечер, когато приключи нашият фестивал и бъдат наградени всички победители. Надявам се догодина тук да се съберем още повече зрители, танцови и певчески състави и любители на хубавата народна музика! Желая успех на всички участници и успех на фестивала като цяло! ", каза градоначалникът на Сапарева баня Калин Гелев.

 

     Откриването на празника уважиха още зам.-кметовете Евелина Нешева и Славчо Коларски, както и председателят на Общинския съвет Иван Куйов.

 

      Интересът към тазгодишното издание на фестивала отново е много голям, в рамките на двата дни на сцената ще се изявят над 800 участници от цяла България и Македония. Журито, което ще оцени победителите във фестивала, е в тричленен състав: председателят проф. Костадин Димчев, Елена Божкова - народна певица от "Мистерия на българските гласове" и Кирил Бельов - хореограф и арт мениджър.

 

      Утре вечер, неделя, от 20:00 ч. на амфитеатър Гейзера ще бъде и официалното закриване на фолклорния фестивал "Сапарева баня - 2016".