НовиниПринтирай

Днес стартират Общинските празници в Сапарева баня

Днес в Сапарева баня официално ще започнат Общинските празници, които всяка година традиционно се провеждат в края на месец май.

 

      Първото мероприятие от програмата на празниците е театралната постановка "Големанов", която ще бъде представена тази вечер от 20:20 ч. в салона на читалище "Просветен лъч - 1905". Входът за нея е свободен, а всички жители и гости на Сапарева баня ще могат да се насладят на великолепната игра на актьорите от дупнишкия театър "Невена Коканова" и от Държавния сатиричен театър "Алеко Константинов".

 

      Преди самата театрална постановка, от ръководството на Община Сапарева баня ще наградят всички изявени млади спортисти от курортната община.

 

      В събота /28 май/ от 10:00 ч. ще бъде открит и Вторият Международен фолклорен фестивал "Сапарева баня - 2016", който е под наслов "Мома пее, гора се люлее". Той ще продължи в рамките на събота и неделя и ще се проведе на амфитеатър Гейзера, а при лошо време - в читалище "Просветен лъч - 1905".

 

      В събота вечер от 20:00 ч., като част от програмата на Общинските празници в Сапарева баня, ще се състои и концертът на известния народен изпълнител  Николай Славеев. Мястото му на провеждане е амфитеатър Гейзера, при лошо време - в салона на НЧ "Просветен лъч - 1905".