НовиниПринтирай

Под патронажа на кмета Калин Гелев в Сапарева баня тази събота ще се проведе Държавно първенство по планинско бягане

      Под патронажа на кмета Калин Гелев в община Сапарева баня на 21 май /събота/ ще се проведе Държавно първенство по планинско бягане за юноши и девойки младша възраст, и момчета и момичета до 16 години. Държавният шампионат се организира от Българската федерация по лека атлетика /БФЛА/ и със съдействието на Община Сапарева баня.

       С провеждането на състезанията ще бъдат излъчени шампионите по планинско бягане за горните възрастови групи за 2016 г., както и ще бъде направена селекция за националния отбор в този спорт. Право на участие имат всички картотекирани състезатели по наредбата на БФЛА, а възрастовите групи са: юноши и девойки младша възраст, и момчета и момичета до 16 години.

      Началото на шампионата е на 21 май от 10:00 ч., а стартът ще бъде даден от Гейзера в Сапарева баня. В 10:00 ч. стартират момичетата до 16-годишна възраст, от 10:30 ч. стартират момчетата до 16-годишна възраст, в 11:15 ч. - девойки младша възраст и от 12:00 ч. - юноши младша възраст.

      Класирането ще бъде индивидуално по реда на пристигане, като първите трима от всяка група ще бъдат наградени от БФЛА с медали.