НовиниПринтирай

ПГТА

      Председателят на ОбС - Сапарева баня Иван Куйов уважи патронния празник на ПГТА "Алеко Константинов", който се отбеляза днес в салона на читалище "Просветен лъч - 1905". Иван Куйов пожела на зрелостниците успехи в начинанията им занапред и попътен вятър. "Не спирайте през целия си живот да се образовате и да надграждате знания и умения. Вървете смело напред, но също така винаги помнете и уважавайте своите учители - те са били зад вас, давали са ви опит, знания и мъдрост", се обърна към присъстващите председателят на ОбС - Сапарева баня.

      Секретарят на Община Сапарева баня Даниела Кьосева и представители на Общината също поздравиха преподавателите и учениците от местната Гимназия. От името на кмета Калин Гелев бе изпратена кошница с цветя и поднесени специални поздрави.

      Тържеството откри Емилия Гелева - директор на ПГТА "Алеко Константинов", която честити празника на възпитаниците и колегите й от школото. Тя отбеляза, че Професионалната гимназия има двоен празник - изпраща своите възпитаници от Випуск 2016 и чества патронния си празник. "Ние сме малка гимназия. Трудности има и ще има занапред. Но имаме едно богатство: учениците - минали, настоящи и бъдещи наши възпитаници. Те са смели, безкрайно търсещи себе си и промяната на околните. Понякога ни учудват със своята зрялост, жажда да израснат по-бързо и да започнат свой независим живот", каза Емилия Гелева. В словото си тя отбеляза още, че днес се изпращат ученици, с които Гимназията може да се гордее, а след няколко месеца ще ги заместят достойно нови в атрактивните професии "Туристически аниматор" и "Хотелиер".

       По време на тържеството ученици от 9-ти клас представиха пиесата "Бай Ганьо на гости у Иречек". Като част от програмата бяха музикални изпълнения, решаване на образователни кръстословици от публиката, също така бяха наградени и отлично представилите се участници на областните училищни игри по футбол.

 

      Класният ръководител на 12 клас, г-жа Андрейна, изненада своите ученици, като им връчи награди за положеното старание през изминалите години. В края на тържеството зрелостниците се сбогуваха емоционално с училищното знаме и със своите любими  учители.