НовиниПринтирай

Община Сапарева баня се представи на Международното туристическо изложение

 

      В рамките на два дни, четвъртък и петък, експерт от Община Сапарева баня презентира природните дадености, съчетани с богатото културно и историческо наследство, на курортната община. Старши специалистът по търговия и туризъм Милен Колев обобщи, че борсата е първият специализиран форум за популяризиране на културния туризъм и неговото значение за България като целогодишна дестинация.              "В рамките на форума имахме възможност да се срещнем с десетки български и чуждестранни изложители, с огромен брой туроператори и агенции. Изложението се организира със съдействието на Министерството на туризма, на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции", обясни представителят на Община Сапарева баня. Той поясни още, че курортната община, известна с горещата си минерална вода, е една от 50-те общини, представили се на Международното туристическо изложение във Велико Търново.

 

      На форума Сапарева баня бе представена с най-различни и атрактивни рекламни материали, които показват не само културните, исторически и природни дадености, но също така и местата за настаняване и отдих - хотели, къщи за гости, басейни и заведения за хранене.

 

 

      В рамките на 13-тото издание на "Културен туризъм" се е провела и дискусия, на която са били обсъдени въпроси, свързани с развитието на туристическата индустрия, както и актуалните промени в сектора. Представителят на община Сапарева баня също е взел участие в нея. Милен Колев обясни, че дискусията е преминала изключително ползотворно, обсъдени са били най-вече туристическият данък и промените в Закона за туризма.