НовиниПринтирай

Кметският екип на Община Сапарева баня уважи откриването на изложбата на художника Иван Пенев

 

      Градоначалникът на Сапарева баня Калин Гелев и неговият екип уважиха откриването на изложбата на известния кюстендилски художника Иван Пенев. Откриването се състоя вчера вечерта в изложбената зала на Градската художествена галерия в Сапарева баня. Галерията едва побра десетките ценители на изкуството, дошли да се насладят на произведенията на художника. Сред тях бяха и председателят на Общинския съвет Иван Куйов и зам.-кметът Славчо Коларски.

 

      Богомил Благоев, негов приятел, съмишленик и голям художник, представи пред присъстващите творчеството на Иван Пенев. "Иван успява да улови настроението в природата. Той е влюбен в българската природа и затова я представя великолепно в своето творчество. Участвал е в редица градски, национални и международни прояви; направил е не една и две изложби", разказа Богомил Благоев, чиито произведения само до преди месец също красяха галерията в Сапарева баня.

 

      Иван Пенев обеща това да не бъде единствената му изложба в курортния град. Художникът изказа своята благодарност за вниманието и интереса към произведенията му, засвидетелствани от сапаревобанци.

 

      "Можем само да се радваме, че ни удостоявате със своето внимание и ни давате възможност да се докоснем до вашето неповторимо творчество", заяви кметът Калин Гелев.

 

      Изложбата ще остане в Сапарева баня до средата на следващия месец. Дотогава жителите и гостите на града ще имат възможност да разгледат експозицията, включваща 30 творби на автора. През месец май се очаква в Градската художествена галерия да гостува известният български скулптор проф. Емил Попов.