НовиниПринтирай

Кметът Калин Гелев подписа договори на 24-ма младежи по проект "Обучения и заетост за младите хора"

      Кметът Калин Гелев подписа договори на 24-ма младежи от Сапарева баня и региона по проект "Обучения и заетост за младите хора", ОП "Развитие на човешките ресурси". Всички назначени лица са до 29-годишна възраст, каквото е и едно от условията по проекта, а срокът на трудовите им договори е 6-месечен.

 

      Част от младите хора са започнали работа от края на месец февруари, а от вчера са назначени още 3-ма души. Предстои подписване на договор с още едно лице, което ще бъде назначено като технически сътрудник към администрацията на Общината.

 

      Разпределението на назначените е: един младеж към "Общинско лесничейство", един към счетоводния отдел в администрацията, един - шофьор на лекотоварен автомобил до 9 места, останалите са работници поддръжка на пътища и строителство. Последните ще се грижат за поддръжката, благоустрояването и ремонта на пътища, сгради, градинки и тревни площи в общината.

 

      От назначените 24-ма към момента по населени места в общината са разпределени съответно: трима за с. Ресилово, по двама за селата Овчарци и Сапарево, останалите - за град Сапарева баня.