НовиниПринтирай

С викторина, празничен рецитал и концерт читалищата в Сапарева баня ще отбележат Освобождението на България

  

 

      Читалищата в Сапарева баня "Просветен лъч - 1905" и НЧ "От извора-2013" организират празнична програма по повод настъпването на националния празник на България 3 март. Мероприятията ще се състоят днес, на 2 март, в малкия и големия салон на читалище "Просветен лъч - 1905".

 

     От 14:00 ч., в малкия салон, читалище "Просветен лъч - 1905" организира викторина за учениците от 5-ти и 6-ти клас от ОУ "Христо Ботев". Те ще мерят знания помежду си, отговаряйки на въпроси, свързани с национално-освободителните борби на българите. От читалището са подготвили грамоти и награди за победителите във викторината. Пред децата ще бъде представена и тематична презентация: "3 март - епопея на подвизи и слава".

 

    По-късно същия ден, от 18:00 ч. читалище "От извора-2013" организира рецитал и музикална празнична програма, подготвена от местни самодейци. Мероприятието ще се проведе в големия салон на читалището. На него са поканени и потомци на опълченците от Сапарева баня и Разлог. Рециталът ще бъде представен от историка Кирил Алексиев от Регионалния исторически музей в Благоевград.

 

 

      На 3 март общинското ръководство, граждани и гости ще отбележат Освобождението на България. В 13:00 ч. пред сградата на Община Сапарева баня ще бъде направена първа копка за поставяне на бюст - паметник на Васил Левски. Преди това ще бъдат положени венци и цветя пред паметната плоча на загиналите сапаревобанци в освободителните войни.