НовиниПринтирай

Художници от Кюстендил откриват изложба в ГХГ

 Нова изложба ще бъде представена утре в Градската художествена галерия "Васил Крапчански" в Сапарева баня. Свои творби пред жителите и гостите на курортната община ще покажат кюстендилските художници Светла Александрова и Александър Ангелов. Откриването на изложбата ще бъде от 17:30 г. на 19 юли /четвъртък/.

 Художникът Александър Ангелов е роден на 27.02.1944 г. в град Кюстендил и още от ранни детски години интересите му са съсредоточени в две области – рисуването и спорта. Ангелов работи в областта на акварела – пейзажи, натюрморти и портрети. Негови творби са притежание на Художествената галерия "Владимир Димитров – Майстора" в град Кюстендил, на частни любители и колекционери.

 Светла Александрова - Анева е родена на 29.10.1972 г. в град Кюстендил. От 2009 г. е уредник в ХГ "Владимир Димитров – Майстора" в Кюстендил. Представяла е творчество на Майстора и кюстендилски художници в редица изложби и публикации. Като художник работи в областта на живописта и специално на сухия пастел. Има редица участия в общи студентски изложби, общи изложби на кюстендилските художници, зонални изложби и други.

 

Пресцентър Община Сапарева баня

18 юли 2018 г.