НовиниПринтирай

Художничката Цветанка Апостолова избра Сапарева баня за своята втора изложба

 

ГХГ "Васил Крапчански" в Сапарева баня стана домакин на втората самостоятелна изложба на талантливата самоука художничка Цветанка Апостолова. Откриването на изложбата се състоя в петък вечерта пред десетки гости и приятели на художничката.

Пред публиката в Сапарева баня Апостолова показва 19 свои творби, рисувани с маслени бои и акварел. Експозицията носи името "Ново начало" и, по думите на художничката, това наистина е нейното "ново начало", защото превръща една своя детска мечта в реалност.

 

"Моето семейство първо повярва в мен и ме подкрепи", сподели пред присъстващите на откриването Цветанка Апостолова. Тя разказа, че е започнала да рисува едва през 2013 г., когато се ражда и нейното второ дете - Марти. "Тази година реализирах и първата си изложба, за първи път се престраших официално да се представя пред публика", допълни Апостолова и разказа, че я е реализирала през месец април в София. В Сапарева баня тя гостува по покана на нейната приятелка и бивша съученичка Надя Михалкова, за което и й благодари сърдечно.

 

Изложбата живопис на Цветанка Апостолова ще гостува в курортната община до средата на месец ноември.