НовиниПринтирай

Откриване на Общински празници -2017

      В Сапарева баня бяха официално открити Общинските празници, а амфитеатър "Гейзера" се оказа малък, за да побере стотиците жители и гости на курортната община, дошли да присъстват на откриването. Събитието откри градоначалникът на Сапарева баня Калин Гелев, който приветства присъстващи с добре дошли и ги поздрави с хубавия празник.

 

     По време на откриването се състоя награждаването на отборите в детския футболен турнир "Сапарева баня 2017", който се организира за първа година в курортната община. Той се проведе под патронажа на легендарния футболен треньор Димитър Пенев, който бе гост на турнира и изгледа мачовете на младите футболни надежди. Част от наградите бяха осигурени от Димитър Пенев, а купите на победителите връчиха кметът Калин Гелев и областният управител Виктор Янев. Градоначалникът на Сапарева баня обеща турнирът да се превърне в традиционен и да се провежда всяка година за празника на детето - 1-ви юни.

 

     Сред официалните гости на откриването бяха зам.-министърът на Министерство на външните работи Георг Георгиев, областният управител Виктор Янев, заместник областният управител Радослава Чеканска, кметът на Дупница инж. Методи Чимев и зам.-кметът Крум Милев, председателят на ОбС - Бобошево Даниела Стоянова, общински съветници и много други.

 

     Поздравителни адреси за празника на Сапарева баня бяха изпратени от министър-председателя на Република България Бойко Борисов, от народни представители, евродепутати и кметове на общини.

 

     Празникът за сапаревобанци завърши с концерт на известния сръбски изпълнител Мирослав Илич и впечатляваща празнична заря, която освети небето над Гейзера. В програмата взе участие и детския фолклорен ансамбъл "103 градуса" към НЧ "От извора 2013" с ръководител Иван Начов.

 

     На 27-ми и 28-ми май Общинските празници продължават с Международния фолклорен фестивал "Мома пее, гора се люлее", който се провежда за трета поредна година в китната община.