НовиниПринтирай

Информационен ден - туристически сектор, община Сапарева баня

Община Сапарева баня в партньорство със Софийска Енергийна агенция СОФЕНА организираха на 28.06.2011 г. от 15.30 часа в Заседателната зала на общинска администрация Сапарева баня информационна среща , насочена към туристическия сектор в рамките на Международен Проект «Интелигентна енергия - Европа „ От Естония до Хърватска: Интелигентни мерки за енергийна ефективност за общинските сгради в Централно и Източноевропейските страни (INTENSE ), ІЕЕ/07/823/SI2.500392.
На срещата присъстваха управители и представители на хотели, къщи за гости и вили в гр.Сапарева баня и Паничище, ръководството на Община Сапарева баня, Председатателя на Туристическо дружество «Паничище», Председателя на асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите, служители на общинска администрация, представител на Център за социална и екологична отговорност.
По време на информационния ден беше представен Проект «Енергийни решения за хотели в България», който предизвика интереса на участниците с презентираните добри практики и прилагането на енергоефективни механизми за намаляването на консумацията на енергията.
Допълнително бяха раздадени полезни материали за насърчаване на конкурентоспособността и постигане на устойчиво функциониране на хотелите в туристическите дестинации.

Прикачени файлове

Презентация (1.06 MB)