НовиниПринтирай

МИНИСТЕРСТВО НА ТУРИЗМА ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА НА ТЕМА: „МОЯТА ЕДЕН ДЕСТИНАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ“ -ЕДНА ОТ КОИТО Е И ОБЩИНА САПАРЕВА БАНЯ

КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА


За Деня на детето, 1 юни, Министерството на туризма обявява конкурс за детска рисунка на тема „Моята ЕДЕН дестинация в България“, една от които е и община Сапарева баня. Инициативата се организира в изпълнение на проекта „Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН в България – второ издание“, финансиран по програма COSME 2014 -2020 г. на ЕС.

Рисунките трябва да представят детското виждане на забележителностите и атракциите, намиращи се на територията на ЕДЕН дестинацията, която се представя - природни, културни, исторически обекти, обичаи, бит, събития, фестивали и др.

Конкурсът за детска рисунка на тема „Моята ЕДЕН дестинация в България“ започва на 01.06.2016 г. и ще продължи до 22.07.2016 г. включително. В него могат да вземат участие деца на възраст между 7 и 14 години. Получените рисунки ще бъдат разгледани от жури като най-добрите сред тях ще получат възможността да бъдат поставени на предвидените за изработване по проекта рекламни сувенири (картички и магнити), които ще бъдат разпространявани в страната и в чужбина. Всеки, който желае да участва може да изпрати своята рисунка по пощата или по куриер на адрес гр. София, ул. „Съборна“ №1, за Министерството на туризма.

Индивидуалната гледна точка на малките участници в конкурса трябва да разкрива места, които във всекидневието си не забелязваме и могат да бъдат пресъздадени през призмата на детския поглед. Това ще помогне и да се популяризират допълнително малко познатите туристически дестинации и нетрадиционните форми на туризъм, които биха впечатлили посетителите.

ЕДЕН дестинациите в България са дванадесет на брой (Силистра, Луковит, Сандански, Кюстендил, Белоградчик, Белица, Сапарева баня, Каварна, Враца, Странджа, Казанлък и Кърджали) и насърчават алтернативни и екологични форми на туризъм. Те са свързани с темите воден туризъм, защитени територии и културно наследство.

Общите условия за участие в детския конкурс „Моята ЕДЕН дестинация в България“ можете да откриете тук, а декларацията, която трябва да бъде попълнена и изпратена заедно с рисунката тук.