НовиниПринтирай

Велошествие Пътувай разумно, живей по-добре

Община Сапарева баня в партньорство със Средищно основно училище „Христо Ботев" гр. Сапарева баня в рамките на Международен Проект "Интелигентна енергия - Европа „ От Естония до Хърватска: Интелигентни мерки за енергийна ефективност за общинските сгради в Централно и Източноевропейските страни (INTENSE )", ІЕЕ/07/823/SI2.500392, организират велошествие под надслов: „Пътувай разумно, живей по-добре".

Велошествието ще се проведе на 28.05.2011 г. както следва:
09.00 - 9.30 часа - Регистрация на участниците във велошествието /паркинга на Средищно основно училище „Христо Ботев"/

Старт на велошествието: 09.30 часа - паркинга на Средищно основно училище „Христо Ботев" по ул.Германея до Градската баня - ул. Паничище - ул.Скакавица
Финал: Паркинга на Средищно основно училище гр.Сапарева баня

С това събитие искаме да покажем как успешно може да се използва велосипеда като превозно средство в населеното място; да се популяризира велосипеда като по-достъпен, здравословен и екологичен алтернативен начин на придвижване; да се стимулира утвърждаването на култура на равнопоставеност и толерантност между всички участници в пътното движение.

Отправяме покана към всички желаещи граждани да подкрепят идеята и да се включат във велошествието.

Началото на мероприятието ще бъде дадено от инж. Радка Георгиева - зам.кмет по социални дейности култура и евроинтеграция.