Общината > Побратими градовеПринтирай

Община Димитровград, Сърбия

Цариброд (на сръбски: Димитровград или Dimitrovgrad) е град в Западните покрайнини, Сърбия, разположен в източната част на страната, близо до границата с България. Цариброд е център на едноименната община Цариброд, която влиза в състава на Пиротски окръг.

Община Кочани, Република Македония

Кочани е община, разположена в източната част на Република Македония в котловината Кочанско поле (Корито) по средното течение на река Брегалница. Център на общината е град Кочани, като освен него в общината влизат още 27 села. Общината има площ от 360,36 км² и гъстота на населението 105,71 жители на км². Общината има 38 092 жители (2002), предимно македонци.

Община Свети Николе, Република Македония

Свети Никола (на македонски книжовен език: Свети Николе) e град в централната част на Република Македония, в Овчеполската котловина. Според преброяването на населението през 2002 година градът има 13 280 жители. Свети Никола е център на едноименната община Свети Никола.

Полиняно а Маре,Италия

  Полиняно а Маре се намира в Южна Италия, провинция Бари, регион Пулия. Градчето е пристанищен и курортен град, населението му е около 20 000 души. Районът е изпълнен с пещери, издълбани в скалите, а плажната ивица е около 20 км. Това е причина да наричат този град "Перлата на Адриатика".

        Полиняно а Маре е известно с туризма, с археологическите си обекти и с богатото си културно-историческо наследство. Крайморското градче е било и домакин на Световно първенство по скокове във вода през есента на 2005 г.