НовиниПринтирай

Огромен интерес към община Сапарева баня на Международния туристически форум

   

     При изключително голям интерес премина представянето на община Сапарева баня на Международния туристически форум "Ваканция и СПА експо". 33-тото издание на най-големия туристически форум в България се проведе в дните от 11 до 13 февруари в столичния "Интер експо център". Форумът събра представители на туристическия бизнес от страната, Европа и света.

       Рекламните материали на Сапарева баня бяха разгледани от над 1 000 души, като  курортната община се представи на щанда на Министерството на туризма. Милен Колев - старши експерт "Търговия и туризъм" и представители на хотелиерския бранш презентираха туристическия продукт на курорта пред широката публика, пред туроператори и хотелиери. "Най-голям интерес привлякохме с минералната ни вода - изключително лечебна, най-горещата на Балканите и една от най-топлите в Европа. И това е нормално, тъй като все по-утвърдително се развиваме като притегателен балнео и спа център. А като цяло рекламните ни материали, с които се представихме, обхващат всички природни и културни забележителности, историческо наследство, маршрути, празници и обреди на територията на община Сапарева баня", коментира Милен Колев. Той сподели още, че новото, с което се представя тази година общината, е специално разработена брошура съвместно с местните хотелиери, която описва обектите за настаняване на територията на Паничище и Сапарева баня.   

 

     Кметът на курортната община Калин Гелев, зам.-кметът Славчо Коларски и председателят на ОбС - Сапарева баня Иван Куйов също присъстваха на форума. Те взеха участие и в кръгла маса за развитие на планинския туризъм в България, организирана от Министерството на туризма. В кръглата маса се включиха специалисти от ангажираните институции, чуждестранни експерти и представители на неправителствения сектор.