НовиниПринтирай

Община Сапарева баня съвместно с Български червен кръст поставиха контейнер за разделно събиране и дарение на текстил, контейнерът се намира на паркинга при сградата на Община Сапарева баня

Община Сапарева баня съвместно с Български червен кръст поставиха контейнер за разделно събиране и дарение на текстил, контейнерът се намира на паркинга при сградата на Община Сапарева баня. Предаването на текстилните продукти /дрехи, платове и др./, трябва да са в добро състояние и в добре затворени/завързани торби, за да се запазва текстила от замърсяване и да са пригодни за последващите товаро-разтоварни дейности.

ДАРЯВАЙ, ПОМАГАЙ И ОПАЗВАЙ ПРИРОДАТА

 Предайте текстилните изделия  в специализираните контейнери за разделно събиране, обозначени с Червения кръст на БЧК, които са обществено достъпни.

Подходящи за дарение са чисти продукти като дрехи, домашен текстил, чанти, обувки и други аксесоари, годни за повторна употреба.

Текстилните продукти ще бъдат доставени в специализирани предприятия за сортиране и впоследствие за повторна употреба в страни, чието население по-трудно може да си позволи закупуването на нови текстилни изделия или за рециклиране.

С една част от събрания текстил се поддържа допълнителен кризисен резерв към Фонда за бедствия аварии и кризи към БЧК.

При бедствия на хората в нужда ще бъдат дарявани точно необходимите дрехи, според съответния сезон, климатични условия и демографски данни (брой деца, жени, мъже, размери).

С всеки събран килограм текстил се генерират и парични средства за подпомагане на социални проекти на БЧК.

Социалната съпричастност и екологичната отговорност са съществен признак за високата култура на обществото ни.


При запълване на контейнера или други проблеми, може да се обадите на тел. номер: 0700 45 001