НовиниПринтирай

Обява на длъжности за приемане на срочна служба в доброволния резерв на български граждани в НВУ „Васил Левски“ и военно формирование 22 160 - Плевен

 

 

                           ВОЕННО ОКРЪЖИЕ  II СТЕПЕН - КЮСТЕНДИЛ

 

                     ОФИС ЗА ВОЕНЕН ОТЧЕТ ОБЩИНА САПАРЕВА БАНЯ

              п.к. 2650, ул.,,Германея” No.1за контакти: тел: +359884911407

 

 

 

 

 

 

 

 

О Б Я В Я В А Н Е

 

на длъжности за приемане на срочна служба в доброволния резерв на български граждани в НВУ „Васил Левски“ и военно формирование 22 160 - Плевен

 

 1. Със заповед № ОХ-117/02.02.2024 г. на министъра на отбраната са обявени 250 длъжности, определени за приемане на срочна служба в доброволния резерв на български граждани, както следва:

1.1. за НВУ „Васил Левски“ - В. Търново                     -   90 броя;

1.2. за факултет ,,Артилерия, ПВО и КИС“ - Шумен  -   60 броя;

1.3. за военно формирование 22 160 - Плевен              - 100 броя.

 

2. Длъжностно лице, отговорно за провеждане на подбора на кандидатите за срочна служба в доброволния резерв е началника на ЦВО.

 

3. За длъжностите по т. 1 могат да кандидатстват пълнолетни български граждани, които отговарят на изискванията на чл. 59б от ЗРВСРБ.

 

4. До 30.04.2024 г. кандидатите могат да подават писмени заявления, чрез военните окръжия (териториалните структури за водене на военния отчет към Централно военно.окръжие), до началника на НВУ „Васил Левски“ и командира на военно формирование 22 160 – Плевен.

 

5. В заявлението кандидатите следва да посочват: наименованието на длъжностите, за които кандидатстват, военното формирование и периода за изпълнение на службата (етапите, които желаят да преминат по чл. 59а, от ЗРВСРБ), адрес за кореспонденция (e-mail) и телефонен номер.

 

6.  При подаване на заявление по т. 4, кандидатите да предоставят данни за размери на камуфлирано облекло, обувки и шапка (по образец предоставен от военните окръжия).

 

 

 

Пълния текст на обявата, може да прочетете в прикачения файл!

 

За повече информация, моля посетете офиса за водене на военен отчет в общината!