НовиниПринтирай

В Община Сапарева баня се проведе Балканска кръгла маса, посветена на "Здравословните води на България"- икономически и социални ползи.

В Община Сапарева баня се проведе Балканска кръгла маса, посветена на "Здравословните води на България"- икономически и социални ползи.

На срещата се се представиха българските постиженията в науката, образованието и бизнес продуктите чрез иновации в Wellnes & SPA индустрията и нишов туризъм. Форумът се състоя в курортно селище Паничище под патронажа на Министерство на икономиката и Министерството на младежта и спорта и с любезното домакинство на кмета на община Сапарева баня Калин Гелев и Мега проект "Сапарева баня, Кюстендил, България", в сътрудничество с Център за върхови постижения  "Наследство БГ". На срещатат присъстваха и областния управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски и бившия зам. областен Валентина Караганова.

Кмета на община Сапарве баня и областния управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски бяха наградени с почетните звания: "Посланник по Wellness & SPA културата" и "Кавалер на Син клъстер".

Повреме на кръглата маса кмета на Калин Гелев и ректора на НСА "Васил Левски" подписаха билатерален договор за прием на студенти и тяхното професионално развитие в нишовия туризъм. А на база  разработен научен доклан изготвен в БАН, проф. Ставрева направи предложение Сапарева баня да бъде обявена за курорт с национално значение, а не с местно, както е до сега.