НовиниПринтирай

Обявяване на на вакантна длъжност във Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ за приемане на военна служба на лице, изпълнявало военна служба (кадрова военна служба).

 

                                                    ВОЕННО ОКРЪЖИЕ  II СТЕПЕН - КЮСТЕНДИЛ

 

ОФИС ЗА ВОЕНЕН ОТЧЕТ ОБЩИНА САПАРЕВА БАНЯ

п.к. 2650, ул.,, Германея” No.1, за контакти: тел: +359884911407

О Б Я В Я В А Н Е

 

 

 

 

 

на вакантна длъжност във Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ за приемане на военна служба на лице, изпълнявало военна служба (кадрова военна служба).

 

 1. Със заповед № ОХ-600/18.07.2023г. на министъра на отбраната е обявена вакантна длъжност за офицер във Висше военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“, която следва да се заеме от лице, изпълнявало военна служба (кадрова военна служба).

 

2. Кандидатите за вакантните длъжности е необходимо да отговарят на изискванията на чл. 141, ал. 1 и ал. 6 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България (ЗОВСРБ):

- имат средно или по-високо образование;

- към датата на приемане на военна служба, да не са по-възрастни от 40 години, а лицата отговарящи на чл. 141, ал. 6 от Закона за отбраната и въоръжените сили (ЗОВСРБ), не по-възрастни от 41 години за упражнилите правото си на пенсия и не по-възрастни от 44 години за не упражнилите правото си на пенсия;

- лицата, изпълнявали военна служба могат да кандидатстват, ако към датата на приемане на военна служба не са изминали повече от 10 (десет) години от освобождаването им от военна служба (кадрова военна служба), както и да им остават не по-малко от 5 години до навършване на пределната възраст по чл. 160 за военното звание, изискващо се за заемане на длъжността.

 

3. До 17.08.2023г., кандидатите за вакантната длъжност да подадат, чрез структурите на Централно военно окръжие (ЦВО) писмено заявление до началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Заявленията на кандидатите да бъдат попълнени четливо, като задължително да се посочва адрес, телефонен номер и актуален e-mail адрес за кореспонденция.

 

 

Пълния текст на обявата, може да прочетете в прикачения файл!

 

За повече информация, моля посетете офиса за водене на военен отчет в общината!