НовиниПринтирай

Община Сапарева баня набира доброволци за преброяване на безстопанствени кучета на територията на населените места на общината, преброяването ще се извърши в периода от 01.03.2023 г. до 15.03.2023 година

В изпълнение на Глава втора, Раздел I. „Преброяване на безстопанствените кучета на територията на страната” от Наредба № 4 от 1 февруари 2021 г. за прилагане на Националната програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на Република България и за процедурите по нейното изпълнение, механизма на финансиране и отчетност, точка 7 „Оценка на състоянието и динамика на популацията на безстопанствените кучета” от Националната програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на Република България и във връзка с писмо с изх. № 62-72 от 02.02.2022 г. на Заместник-министъра на земеделието, публикувано на официалната интернет страница на Министерството на земеделието, Община Сапарева баня набира лица, които да участват в преброяване на безстопанствени кучета на територията на населените места в общината.

Съгласно чл. 4, ал. 2 от горепосочената Наредба преброяването се извършва от представители на общината и организации за защита на животните или други юридически или физически лица.

Преброяването ще се извърши в периода от 01.03.2023 г. до 15.03.2023 година

Желанието за сътрудничество и подкрепа може да бъде заявено, чрез попълване на заявление, което да бъде входирано в деловодството на Община Сапарева баня, гр. Сапарева баня, ул. „Германея“ №1 или изпратено по електронен път до адрес: sap_oba@abv.bg.