НовиниПринтирай

Нови възможности, допълнителен прием във висшите военни училища през август и септември.

ВАЖНО!!!

 

 

Нови възможности, допълнителен прием във висшите военни училища през август и септември.

 

 

Националният военен университет „Васил Левски“

Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“

Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Г. Бенковски“

 

обявяват допълнителен прием на курсанти по военни специализации за учебната 2022 – 2023 г. 

 

Приемът е във връзка с писмо от министъра на образованието за осигуряване на възможност за участие в кандидатстудентската кампания за учебната 2021 - 2022 година на зрелостници, положили успешно държавни зрелостни изпити на сесията август – септември, и с останали незаети места от редовната кампания. 

 

Сред предимствата на висшето военно образование са пълната държавна издръжка, гарантираната професионална реализация и сигурното кариерно развитие на бъдещите офицери. 

 

Ако сте отговорна и целеустремена личност, обичате предизвикателствата и сте готови да служите на Родината, ако искате да имате сигурна и престижна професия, която позволява постоянно да повишавате своята квалификация, да развивате уменията си и да се самоусъвършенствате, може да посетите Военно окръжие II_ра степен и офисите за военен отчет в общини Кюстендил, Дупница и Сапарева баня.

 

Информация за военната служба, службата в доброволния резерв и висшето военно образование се публикува на сайтовете на Министерството на отбраната, Централното военно окръжие и висшите военни училища.

 

Тези, които проявяват интерес, могат да:

- посетят най-близкото военно окръжие или офис за военен отчет и получат рекламно-информационни материали;

- се обадят на националния телефон 0700 20 407 или на телефона на Военно окръжие II_ра степен – Кюстендил 078/552063 или офисите за военен отчет в общини Кюстендил, Дупница и Сапарева баня

- присъстват на организираните информационни събития.