НовиниПринтирай

Поредната от инициативите, с които община Сапарева баня взе участие в националния конкурс за спонсорство на общински проект „НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2021“ с партньор Национално сдружение на Общините в Република България, се проведе на 22 септември (сряд

Поредната от инициативите, с които община Сапарева баня взе участие  в националния конкурс за спонсорство на общински проект „НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2021“ с партньор Национално сдружение на Общините в Република България, се проведе на 22 септември (сряда) в кв. „Гюргево“ на гр. Сапарева баня. В нея, в подкрепа на активния начин на живот и спорта, деца от отбора по ски бягане, проведоха състезание помежду си с ролкови кънки.

 

     „Нестле за Живей Активно!“ е мащабен дългосрочен проект, който има за цел да промотира движението и спорта и балансираното хранене в България. Инициативата стартира през 2006 година и до момента към нея ежегодно са се включвали значителен брой общини.

      Поредната от инициативите, с които община Сапарева баня взе участие е провеждането на състезание с ролкови кънки на деца, трениращи Ски бягане и Биатлон. В организацията на събитието се включиха: треньорите на отбора по ски бягане и биатлон – Райко Пенев, Десислава Джаджарова и Михал Михалков, служители от общинска администрация и медицинско лице.

          Както и при предните проведени събития, стартът на различните групи състезатели бе даден поетапно и по групи (момичета и момчета) от различни възрастови групи. Първи премериха сили групата на най-големите момичета – 10:00 часа, следвани от момчетата – 10:30, след това момичетата и момчетата от средните възрастови групи, а най-накрая в състезанието се включиха и най-малките членове на отбора.

          Събитието бе закрито с тържествено раздаване на медалите за победителите от председателя на клуба – Ивайло Динев.

 

 

 

         

 

Прикачени файлове

1111 (225.81 KB) 2222 (194.35 KB) 3333 (113.67 KB)