НовиниПринтирай

В двора на СУ „Христо Ботев“, гр. Сапарева баня бяха организирани събития за активен начин на живот и балансирано хранене специализирани за деца.

В двора на СУ „Христо Ботев“, гр. Сапарева баня бяха организирани събития за активен начин на живот и балансирано хранене специализирани за деца.

„Нестле за по-здрави деца“

         В рамките на инициативата на „Нестле за Живей Активно“ 2021 в класна стая на открито, в двора на училище СУ „Христо Ботев“, гр. Сапарева баня, беше организирано приготвяне и презентиране на храна, приготвена от здравословни продукти.

         Децата от XI “а“ клас старателно приготвиха здравословни и добре аранжирани ястия, които включваха палачинки с овесени ядки и богати на фибри, плодови шишчета, шишчета с протеинов омлет и сирена, сандвичи от пълнозърнест хляб, разнообразни плодови салати и солени бонбони с подправки и нискомаслено крема сирене. Ученици и служители на общинска администрация и училището дегустираха вкусно приготвените и добре представените ястия.

     Храненето е от ключово значение за осигуряването на здравословно развитие на детето. Включването на децата в приготвянето на храната ги кара да възприемат балансирани хранителни навици, качеството на хранителния режим е по-високо, като децата са по-склонни да хапват плодове и зеленчуци.

     Докато протичаше кулинарното събитие, на игрището в двора на училището бяха организирани и проведени различни спортни активности, волейбол за момичета, футбол за момчета и щафетни игри за най-малките.

    Децата от СУ „Христо Ботев“ активно се включиха в инициативата на „Нестле за Живей Активно“ 2021 и „Нестле за по-здрави деца“ и дадоха своя добър пример, със съдействието на Даниела Кьосева – Секретар на Община Сапарева баня, служители от общинска администрация, Емилия Гелева – Директор на СУ „Христо Ботев“ и зам.-директора на училището Ирина Спасова.  

        Спортувай, храни се здравословно, дай своя пример за по-добър живот!