НовиниПринтирай

Втората инициатива, с която община Сапарева баня се включи в националния конкурс за спонсорство на общински проект „НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2021“ с партньор Национално сдружение на Общините в Република България, се състоя на 19 септември (неделя). В нея,

Втората инициатива, с която община Сапарева баня се включи в националния конкурс за спонсорство на общински проект „НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2021“ с партньор Национално сдружение на Общините в Република България, се състоя на 19 септември (неделя). В нея, малки и големи обединиха сили, за да покажат, че активният начин на живот няма възрастови ограничения.

 

ПЕШЕХОДЕН МАРШРУТ от гр. Сапарева баня през х. „Скакавица“, водопад „Скакавица“ до к.с. Паничище за деца и възрастни

19.09.2021 г.

 

          В похода се включиха: служители от общинска администрация, ветерани от ски клуб „Паничище Мастърс“, деца, спортуващи ски бягане и биатлон, директорът и заместник-директорът на СУ „Христо Ботев“, медицинско лице и граждани на общината.

          Начална точка на пешеходния маршрут бе площада на гр. Сапарева баня, а стартирането се осъществи на групи през различни интервали от време, за да се избегне струпването на големи групи от хора.

          В 09:00 часа от площада на града в посока к.с. „Паничище“ тръгнаха децата от ски клуб „Паничище 2009“, трениращи ски бягане и биатлон, начело с техния ръководител Михал Михалков. Крайна точка за малките спортисти бе Посетителски информационен център „Паничище“. Разстоянието, изминато от тях е: над 8 км. през пресечен терен, изкачена денивелация на терена от над 600 м. надморска височина и направени над 12 000 „крачки“ от всеки участник в похода по проследени данни от смарт устройства.

          В 10:00 часа, начело със заместник-кмета на община Сапарева баня – Славчо Коларски, стартира и похода на служители от общинска администрация и желаещите да се включат в него граждани на града. Начална точка на маршрута бе х. „Гюндера“, през х. „Скакавица“, водопад „Скакавица“ и обратно. Общата дължината на маршрута бе над 14 км. като по данни от смарт устройства бяха направени над 16 000 „крачки“ от всеки участник в похода. Началната точка на маршрута бе от 1 550 м. надморска височина, а най- високо достигната точка при изкачването до водопад „Скакавица“ бе 1950 м. надморска височина, като от участниците в похода бе изкачена денивелация от над 400 м. през пресечен терен.  

          В 10:20 стартира и походът на ветераните от ски клуб „Паничище Мастърс“, начело с председателят на клуба – Лазар Маргин. Начална точка на техния маршрут бе х. „Зелени преслап“, през х. „Скакавица“, водопад „Скакавица“ и обратно. Общата дължина на изминатата дистанция от тях бе над 12 км., с направени от участниците над 14 500 “крачки“ по данни от смарт устройства и изкачена денивелация от над 300 м. надморска височина.

          Общо в похода взеха участие над 60 души разделени в 3 групи и с различни маршрути за да се избегне струпването на големи групи от хора.

Прикачени файлове

1111 (219.72 KB) 2222 (152.22 KB)