НовиниПринтирай

Първата от инициативите, с които община Сапарева баня стартира участието си в националния конкурс за спонсорство на общински проект „НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2021“ с партньор Национално сдружение на Общините в Република България, се проведе на 18 септемвр

 

СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПЛУВАНЕ ЗА ДЕЦА ОТ СКИ-КЛУБ „ПАНИЧИЩЕ 2009“ И ВЪЗРАСТНИ

18.09.2021 г. 10:00 часа

 

Първата от инициативите, с които община Сапарева баня стартира участието си в националния конкурс за спонсорство на общински проект „НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2021“ с партньор Национално сдружение на Общините в Република България, се проведе на 18 септември (събота) в Аква-Клуб „Котвата“.

 

           Състезанието по плуване за деца от Ски-клуб „Паничище 2009“ и възрастни се проведе на 18.09.2021 г. в Аква-Клуб „Котвата“.

         В организацията на събитието се включиха: председателят на ски-клуб „Паничище 2009“ – Ивайло Динев, Цветомир Начов – треньор на клуба, Павел Чапаров – член на клуба, служители от общинска администрация в община Сапарева баня, служители от персонала на Аква-Клуб „Котвата“ и медицинско лице.

         Състезанието се проведе на етапи по възрастови групи на участниците в него и при спазване на всички действащи към момента разпоредби на Министерството на здравеопазването във връзка с противоепидемичните мерки, касаещи обществени прояви на открито.

         Участие в състезанието по плуване взеха децата от ски-клуб „Паничище 2009“ на възраст от 5 до 12 години, разпределени в три възрастови момичета и три възрастови групи момчета, а при възрастните първи в състезанието се включиха служители на Община Сапарева баня – Михаела Динева ДД „ЕПОПФСДХД“, Даян Иванов (експерт „Европейски проекти и социални дейности“), треньорът на ски-клуб „Паничище 2009“ – Цветомир Начов и Викторио Велинов – спасител към Аква-Клуб „Котвата“. След това, премериха сили и граждани и гости на Аква-Клуб „Котвата“.

         Стартът на първата група деца бе даден в 10:00 часа, с интервали поетапно след това за всяка една възрастова група, като последни на стартовата линия застанаха възрастните участници. За целта големият басейн на „Котвата“ бе разделен на три състезателни коридора.

         Състезанието приключи в 12:00 часа с официално награждаване на победителите. Наградите за участниците – медали за първо, второ и трето място, както и тениски с лого на събитието, осигурени от община Сапарева баня, връчи председателят на ски-клуб „Паничище 2009“ – Ивайло Динев. Специални награди за всички деца, взели участие в състезанието бяха осигурени от Аква-Клуб „Котвата“ и връчени от Цветелина Стаменова – управител, ресторант.

     Участниците от първата инициатива на „„НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2021“ организирано от Община Сапарева баня дадоха своя пример за активен и здравословен начин на живот.

    Спортувай, храни се здравословно, дай своя пример за по-добър живот!

        

        

 

Прикачени файлове

11111 (111.38 KB) 2222 (194.35 KB)