НовиниПринтирай

30.06.2021 г. – Първа копка в ОУ „Христо Ботев“ - гр. Сапарева Баня

30.06.2021 г. – Първа копка в ОУ „Христо Ботев“ - гр. Сапарева Баня

С „първа копка“ в двора на ОУ „Христо Ботев“ – гр. Сапарева Баня се даде начало на работата по проекта „Паркоустройство и благоустройство на училищен двор в кв. 125, парцел III, гр. Сапарева баня“. Той  се финансира по постановление на Министерския края на 2020 година и ще се реализира от строителната фирма „Реал Трейдинг“ ЕООД.

Церемонията започна с водосвет, отслужен от Отец Димитър Филибев, който благослови начинанието и пожела здраве и успех на общината, училищното ръководство , учениците и строителната фирма, ангажирана с реализацията на проекта.

Изпълнението на СМР касае реконструкция на югоизточната част от дворното пространство, изразяваща се в обособяване на спортни игрища, класна стая на открито, площадка за спортни занимания с кътове за отдих, както и изпълнението на достъпна архитектурна среда.

Предвидени са две игрища: източното игрище, предвидено за футбол и хандбал, е с размери 38,00 х 16,00м., западното игрище е с размери 18,00 х 9,00м и представлява комбинирана спортна площадка, подходяща да практикуване на волейбол, тенис, народна топка и бадминтон. Настилката на игрищата и обграждащите ги алеи е предвидена от изкуствена трева.

Предвидени за монтаж са 3 броя спортни съоръжения в площадката на открито - комбиниран детски фитнес уред, уред за набиране и уред за лицеви опори. Комбинираното детско съоръжение осигурява комплексно трениране на цялото тяло, което го прави подходящ за употреба от хора с двигателни затруднения.

Предвидени са още кътове за отдих, реставрация на класната стая на открито, алейна мрежа в геометричен стил, две рампи за хора в неравностойно положение, осигуряващи достъп до централната сграда на училището, спортните игрища и кътовете за отдих. Видеонаблюдение с куполни камери и подмяна на площадковия водопровод с цел водоснабдяването на фонтана.  

Стойността на проекта е 708 005.64 лв.

Кметът Калин Гелев и ръководителя на строителните дейности направиха символична „първа копка” в двора на училището. Учениците и ръководствата се почерпиха за здраве и успех на начинанието.