НовиниПринтирай

Стартира Синята зона в Сапарева баня

 Най-натоварените участъци за паркиране в Сапарева баня вече попадът в обхвата на синя зона. Това са районите около минералните басейни и парка на амфитеатър „Гейзера". В обхвата на синята зона попадат улиците „Паничище", „Гейзера" и „Гюрица". Всички граждани, живеещи на горепосочените улици, ще получат необходимите стикери за облекчен режим на паркиране. В близките седмици предстои паркирането на още две улици - „Здравец" и „Пчела", да бъде в обхвата на синя зона.

 

Обозначени са около 130 паркоместа, като в тях са предвидени и места за паркиране на ППС, превозващи хора с трайни увреждания.

 

Таксата за 2 часа престой на гореспоменатите улици е 1 лв., за 4 часа - 2 лв., а за целодневен паркин е 5 лв. Синята зона в курортната община ще бъде целогодишна, както и от понеделник до неделя включително. Времето, в което ще се паркира платено на посочените места, е от 08:00 ч. до 18:00 ч. всеки ден. За тази дейност отговарят общо 6 човека от обособеното звено „Паркинги и гаражи".

 

„Синята зона стартира като част от модернизацията на курортния град и цели регулиране и облекчаване на движението и паркирането в най-натоварените участъци на града. Ще се осигури и по-голяма безопасност за пешеходците. Освен откриването на нови работни места, се очакват и по-големи постъпления в общинската хазна", коментираха от администрацията.

 

Пресцентър Община Сапарева баня,

06.07.2018 г.