Предстоящи събитияПринтирай

Писателят Нидал Алгафари ще представи 4 свои книги в Сапарева баня утре

 На 14 юни /четвъртък/ в Сапарева баня писателят Нидал Алгафари ще представи 4 свои книги – „Боже, защо Господ лъже?”, „Аллах, милост нямаш ли?”, „Любиш ли ти Бог си” и „Орисани да избираме”. Книгите са художествени романи, не са теологични. Разказват основно за българските обичаи и традиции. През живота на героите разбираме за нестинарството, Еньовден, калушарството, Спасовден и още много български обичаи и празници.

 Събитието ще се проведе в малкия салон на НЧ „Просветен лъч – 1905”, град Сапарева баня и е напълно безплатно за всички. Представянето на книгите ще започне от 17:00 ч.

 В романите си писателят Нидал Алгафари ни напомня също за места и личности, които разкриват силата на българския дух – Рилският, Бачковският, Преображенският и Троянският манастири, мостовете на Кольо Фичето.

 Авторът е убеден, че има имена от българската история, които заслужат много повече от няколко реда в учебниците. Чрез книгите си, Алгафари се опитва да опише и реалния образ на чорбаджията, на богатия човек от онова време. Чорбаджиите са наричани изедници, но благодарение на тях са построени църкви, манастири, училища. Авторът ни пренася в един различен свят, едновременно близък и далечен, познат и непознат.Следваме героите и техните истории и се замисляме за традициите, историята, любовта, и помним основното му послание – „Да бъдем по-добри!”

 

Пресцентър Община Сапарева баня,

13.06.2018 г.