Предстоящи събитияПринтирай

Адаптация по приказката "Меко казано"

 Безплатна постановка по приказката на Валери Петров "Меко казано" ще бъде представена пред малчуганите в Сапарева баня на 30 май /сряда/. Пиесата е с начален час 15:00 ч. и ще се играе в големия салон на НЧ "Просветен лъч - 1905" в град Сапарева баня.

 В адаптацията по произведението на Валери Петров се разказва за малкия Светльо, който прибягва към лъжа, макар и по детски наивна, за да постигне свое желание. Прекрачването на поведенческата граница среща отпор от страна на възрастните и кара Светльо да извади нужните поуки за себе си и да разбере, че лъжата винаги има последици.

Пиесата ще бъде представена от Детската театрална академия към Общински драматичен театър "Невена Коканова" към община Дупница. Театралната академия, с художествен ръководител актрисата Снежана Малковска, и друг път е гостувала на сцената в Сапарева баня, представяйки интересни и поучителни пиеси за деца.

 Постановката по поемата-разказ на Валери Петров е подарък за децата от Община Сапарева баня по повод завършването на учебната година и наближаващия празник на детето - 1 юни.

 

Пресцентър Община Сапарева баня

29.05.2018 г.