НовиниПринтирай

Поздравителен адрес от Калин Гелев -кмет на община Сапарева баня по повод отбелязването на 24 май

       Уважаеми учители, културни и просветни дейци,

       Скъпи ученици, жители и гости на град Сапарева баня,

 

       Приемете моите поздрави и благопожелания по случай 24 май - Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост!

       Позволете ми първо да Ви поздравя с прекрасната инициатива, която организирахте днес - провеждането на празнично честване, с което повдигнахте духа и ни накарахте да се гордеем. Надявам се, и пожелавам, това да се превърне в една хубава традиция за нашата община в бъдеще!

       Днес, когато България чества Деня на словото, знанието и духовността, трябва да си припомним, че това не е поредният национален празник. Това не е просто ден, а символ на духовност, вековни традиции и достойнство. Това е от историческите факти, които сме длъжни да помним винаги - че ние сме дали писменост на славянските народни и сме се наредили до най-развитите европейски нации.

       24 май е денят, който ни свързват с миналите и идни поколения, който прави мост между миналото и настоящето. Затова е радостно, че този празник се чества и в дни на подем, и в дни на трудности. Защото именно това ни обединява и ни прави силен народ - езикът, духовността и националната идентичност.

       Използвам възможността да поздравя всички педагози от СУ "Христо Ботев" и ДГ "Св. Анна", които със своята отдаденост, опит и знания спомагат за качественото обучение и възпитаване на нашите деца.

       Изказвам също своята благодарност на всички читалищни и просветни дейци в нашата община, които с много труд и желание пазят живи традициите и възпитават любов към културата в подрастващите поколения.

       На Вас, мили ученици, ще пожелая да бъдете будни, любознателни и да обичате българското слово. Изразявайте по-често своята признателност и уважение към Вашите учители, защото те Ви водят по пътя на знанието и израстването.

       На всички Вас желая здраве, позитивизъм, много лични и професионални успехи!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

С уважение,

КАЛИН ГЕЛЕВ

Кмет на Община Сапарева баня

 

24 май 2018 г.