Предстоящи събитияПринтирай

Новите любимци в парка оживяват в куклена пиеса за децата в Сапарева баня

 Екопак и Театър на приказките - София ще представят пред децата в Сапарева баня интересната и поучителна куклена пиеса „Приказки за юначета с празни тумбачета". Тя е част от новата кампания на Екопак - „Нахрани ме разделно", която е насочена към формиране на еко култура в най-малките. Кампанията в Сапарева баня ще се проведе с подкрепата на общинска администрация и кмета Калин Гелев.

 Куклената пиеса разказва историята на три животинчета - Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които отскоро живеят в парка. Трите геройчета са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!" и стоят на част от контейнерите на Екопак за разделно събиране на отпадъци от опаковки.

 Целта на кампанията е да представи разделното събиране на отпадъци от опаковки по един забавен и интересен начин. Тя е насочена към най-малките - децата в детските градини и ученици от първи до четвърти клас. „С ясното съзнание, че възпитанието и отношението към опазването на околната среда започва от най-ранна детска възраст, ние „съживихме" и дадохме идентичност на контейнерите, за да привлечем вниманието на  децата към тази толкова сериозна тема. Чрез приказката и играта очакваме да създадем положително отношение и трайни навици в разделоното събиране у дома", обясниха организаторите от Екопак.

Освен куклената пиеса, музика, танци и игри очакват малките жители и гости на Сапарева баня този петък, на 4 май. Детският празник ще започне от 10:30 ч. на амфитеатър „Гейзера", а входът за него е свободен. Всички присъстващи деца ще получат като подарък и книжка-комикс за оцветяване.

 

Пресцентър Община Сапарева баня

03.05.2018 г.