НовиниПринтирай

Кметовете на Сапарева баня и Дупница станаха посланици на кампанията за по-безопасен интернет на еврокомисар Мария Габриел

Градоначалниците на общините Сапарева баня и Дупница - Калин Гелев и инж. Методи Чимев, станаха посланици на кампанията за по-безопасен интернет #SaferInternet4EU, която е по инициатива на българския еврокомисар Мария Габриел. Кампанията, в която кметовете Гелев и Чимев са вече посланици, ще се провежда през цялата 2018 г. и ще обхваща голям брой въпроси, сред които критичното мислене, медийната грамотност и цифровите умения, необходими за разпознаване на фалшивите новини и борбата с тях, както и търсенето на достоверни източници на информация. Вече е изградена мрежа от национални посланици на програмата за по-безопасен интернет, като общините Сапарева баня и Дупница също са част от нея.

Идеята е да могат да бъдат по-добре запознати децата, родителите и преподавателите с възможностите и предизвикателствата в цифровата среда. Всички заинтересовани граждани на Европейския съюз, включително младежи, родители, преподаватели, политици на европейско и на национално ниво, също могат да станат посланици на #SaferInternet4EU.

„Много се радвам, че кампанията за по-безопасен интернет #SaferInternet4EU, която стартирах преди малко повече от 2 месеца, набира още по-голяма скорост. Благодаря на кмета на Сапарева баня Калин Гелев и кмета на Дупница инж. Методи Чимев, че се присъединиха към мрежата посланици на кампанията. Вярвам, че заедно ще допринесем за по-сигурна онлайн среда за децата, младежите, родителите, учителите, за всички европейски граждани", написа в официалната си фейсбук страница еврокомисар Мария Габриел.

 Европейската кампания стартира на 6 февруари, когато се отбелязва и Денят за по-безопасен интернет. Инициативата е част от приетия наскоро План за действие за цифрово образование.

 

Пресцентър Община Сапарева баня

25.04.2018 г.