НовиниПринтирай

Галерията в Сапарева баня е домакина на над 50 творби на млади художници от арт ателие „Дон Кези”

       До средата на следващия месец галерията в Сапарева баня ще бъде домакин на 54 различни творби на млади и талантливи художници от арт ателие „Дон Кези". Ръководителят на ателието Елена Марулевска откри официално изложбата и поздрави присъстващите на събитието. Откриването събра десетки родители, деца и приятели на творците.

       „Има доста изявени малки творци. На изложбата в Сапарева баня могат да се видят картини, които са получили награди от световни конкурси в Англия и Индия. Има изложени и рисунки на деца, номинирани тази година от фондацията на Димитър Бербатов. Това са Йоана Бицова, Нанси Николова и Катрин Младенова", коментира Елена Марулевска. Ръководителят на арт ателие „Дон Кези" обясни, че могат да се видят доста интересни творби. „Всичко е живопис - главно натюрморт, портрет, пейзаж. Изложени са и абстрактни картини, които децата много обичат да рисуват", разказа още Марулевска.

       36 деца и младежи на различна възраст - от 6 до 22 години - показват своите произведения, а жителите и гостите на Сапарева баня ще имат възможност да се докоснат до творчеството на талантите до средата на месец април.