Предстоящи събитияПринтирай

Урок по родолюбие с Левски и Ботев в Сапарева баня на 9 февруари

Община Сапарева баня подарява на учениците от СУ "Христо Ботев" открит урок по родолюбие с националните герои Левски и Ботев. Поводът е наближаващата годишнина от гибелта на Апостола на свободата - 19 февруари.

Урокът по родолюбие "В час с Левски и Ботев" ще се състои на 9 февруари /петък/ от 12:30 ч. в големия салон на НЧ "Просветен лъч - 1905", град Сапарева баня. Водещ на урока ще бъде режисьорът и актьор Искрен Красимиров, прочул се с образа на Христо Ботев и пресъздал още Захарий Стоянов и Дженуариъс Макгахан.

 

 Пред учениците от Сапарева баня Искрен Красимиров ще представи първо героя Васил Левски, а след това ще бъде пуснат откъс от новия филм за Левски - „ЛЪВСКИЙ: Европеец в Българско". След филмовата част, Красимиров ще презентира Христо Ботев и кратка компилация от филмите за Ботев на „НЕзабравимата България". Следват откъси от филмите за Иван Вазов, Захарий Стоянов, баба Илийца, дядо Йоцо, Софроний Врачански, Паисий Хилендарски, Цар Борис III и Алеко Константинов.

 

Урокът ще бъде придружен и с кратък поетичен рецитал от актьора Симеон Владов в ролята на Васил Левски. За учениците от Сапарева баня ще има и кратка викторина, а позналите верните отговори ще получат подарък - диск с филмите на „НЕзабравимата България" или една от книгите за героите.