НовиниПринтирай

Ски пистите и съоръженията на Паничище вече работят за любителите на зимни спортове

След обилната снежна покривна, която наваля, за любителите на зимни спортове вече има условия за каране на ски и могат да се използват пистите в с. Паничище. Съоръженията на двете ски пистите - „Бекяра” и „Аждера” - вече работят за жителите и гостите на община Сапарева баня.


  Скиорите могат да използват съоръженията на писта „Бекяра” всеки ден от 9:30 ч. до 16:30 ч. Почивен ден е само понеделник, а паркирането на автомобили в района е безплатно.

 За възрастни целодневната карта на ски писта „Бекяра” е 15 лв., а полудневната – 10 лв. За деца целодневната карта струва 7 лв., а полудневната – 5 лв. Всички малчугани до 7-годишна възраст могат да ползват напълно безплатно съоръженията на общинската писта „Бекяра”, информират от администрацията.

 

  Община Сапарева баня напомня на всички любители на моторни шейни, че карането с тях по пистите е строго забранено. Не се разрешава карането на шейни още по пътните артерии и пешеходните алеи на с. Паничище. Нарушителите ще бъдат санкционирани – за физически лица глобата е от 100 до 200 лв, а за юридически и ЕТ имуществените санкции са в размер от 200 до 800 лв.