Предстоящи събитияПринтирай

Дискусия за Българското председателство на Съвета на ЕС ще се проведе в Сапарева баня на 3 ноември

          Курортният град ще бъде домакин на третата поредна и заключителна информационна среща, която се организира от Областна администрация Кюстендил, съвместно с Община Сапарева баня. Инициативата е по линия на Комуникационната стратегия на България за ЕС и е по повод предстоящото Българско председателство през 2018, както и навършването на 10 години от присъединяването на страната към Европейския съюз.

 

          Дискусия с граждани ще проведат областният управител на област Кюстендил Виктор Янев и кметът на Община Сапарева баня Калин Гелев. На събитието са поканени представители на държавната и местна власт, граждански организации и широката общественост.

 

Организаторите предвиждат и съпътстващата културна програма, в която участие ще вземат: НЧ „От извора - 2013", НЧ „Просветен лъч - 1905", НЧ „Народни будители - 1926", НЧ „Нов живот - 1928", НЧ „Пробуда - 1923", Клубът на жената и Детската школа по пиано. В програмата е предвидена още кулинарна и художествена изложба на местни творци и самодейци. Ще бъдат представени и атрактивни дървени фигури на животни, изработени с моторна резачка от талантливия самодеец Васил Говедарски.

Гражданите ще получат информационни материали относно същността и функциите на предстоящото Българско председателство.

 

          Събитието ще се състои на 03.11.2017 г. /петък/ от 18:00 ч. в големия салон на НЧ „Просветен лъч - 1905", гр. Сапарева баня. Входът е свободен.