НовиниПринтирай

Деца от училището и детската градина в Сапарева баня гостуваха в градската библиотека по повод Националната седмица на четенето

       По повод Националната седмица на четенето гости на градската библиотека в Сапарева баня бяха деца от детска градина "Св. Анна" и учениците от СУ "Христо Ботев". Националната кампанията се организира от Министерство на образованието и науката с цел повишаване на мотивацията на децата и учениците да четат художествена и научна литература. Тя преминава с различни по вид инициативи на територията на цялата страна - маратон на четенето, приказни герои, състезания, ден на книгата, подаряване и размяна на книги.

 

      Пред децата от ДГ "Св. Анна" в Сапарева баня бе представена електронната книжка "Приключенията на Ноа", написана от четвъртокласничките Рая Милтенова и Виктория Димитрова. А ден преди това, в библиотеката гостуваха и седмокласници от СУ "Христо Ботев". Учениците се запознаха с правилата за ползване на библиотечния фонд и информационните услуги, които могат да получат.

 

      "На нашите гости посочих и 10 факта за четенето, които им се сториха доста интересни и се надявам да сме провокирали желанието за четене у тях. Запознахме ги и със сайта на нашата библиотека - какво предлага и каква информация могат да намерят на него. Искрено се надявам да станат наши читатели и да четат повече. Факт е, че четенето развива мисленето и фантазията им", обясни Йорданка Нешева - библиотекар към институцията в Сапарева баня.