НовиниПринтирай

Сапарева баня се рекламира в туристически форум на тема "Местната идентичност и глобалният туризъм"

 

           Община Сапарева баня се рекламира в десетия юбилеен Черноморски туристически  форум, който се провежда във Варна в дните 27 - 29 септември. Тази година форумът е на тема "Местната идентичност и глобалният туризъм". Събитието традиционно се организира от Община Варна, Министерство на туризма и Варненска туристическа камара.

 

       Курортната община участва във форума и трите дни, рекламирайки се с изложбен информационен щанд и собствени рекламни материали. Представител на Сапарева баня е Милен Колев - старши специалист "Търговия и туризъм" в общинската администрация. "Участието във форума дава възможност за срещи с представители на туристическия бизнес, посолства, висши училища, неправителствени и други организации. Във фокуса на тазгодишната тема е предвидено да се дискутират важни въпроси за запазване на местната идентичност в контекста на глобалния туризъм", коментира Колев. Той допълни, че малката планинска община се включва за втора поред година в Черноморския форум.

 

       По време на събитието гости от страната и чужбина да изнесат доклади и презентации пред участниците. Те от своя страна ще имат възможност да споделят добри практики и да поставят вълнуващите ги въпроси.