НовиниПринтирай

Нова детска площадка и кът за отдих ще бъдат изградени в с. Сапарево по проект от ПУДООС

 

     Нова детска площадка за игра и зона за отдих ще бъдат изградени в с. Сапарево по проект от ПУДООС. Финансирането по проекта "Облагородяване и изграждане на зона за отдих и детски кът в с. Сапарево" е спечелено от Община Сапарева баня и кметството в с. Сапарево. Средствата, в размер до 10 000 лв., са от Националната кампания "За чиста и околна среда - 2017", конкурсна тема "Обичам природата - и аз участвам".

 

     Детският кът и зоната за отдих ще бъдат изградени в парка, намиращ се между улиците "Христо Ботев" и "Тодор Влайков". С изграждането им ще се създадат по-благоприятни условия за отдих и развлечение за жителите и гостите на населеното място. По проекта ще бъдат изградени алеи, пясъчник за игра, ще бъде извършено озеленяване и засаждане на кипариси и цветя. Предвидено е да бъдат монтирани детски съоръжения, беседка, нови пейки и кошове за отпадъци.

 

     В момента се извършват строително-монтажни работи, като крайният срок за приключване на дейностите по проекта е краят на месец ноември тази година.