НовиниПринтирай

Стартира приемът на документи за Първия етап на класирането за след 7-ми клас в СУ

      От утре /16 юни/ стартира приемът на документи за Първия етап на класирането за след 7-ми клас в СУ "Христо Ботев" - град Сапарева баня. Документи ще се подават от 16-ти до 22-ри юни в училищното гнездо в ОУ "Христаки Павлович" - град Дупница, както и онлайн.

      Специалностите, които се предлагат след 7-ми клас в училището в Сапарева баня, са нови и атрактивни. Едната е "Икономика и мениджмънт" с разширено изучаване на английски език и завършване на трета степен професионална квалификация, с професия "Икономист". Втората паралелка е "Организация на туризма и свободното време" с разширено изучаване на руски език, професия "Организатор на туристическа агентска дейност " и трета степен професионална квалификация.

     Резултатите за след 7-ми клас ще бъдат обявени до 27-ми юни, а записвания ще се правят от 28-ми до 30-ти юни.

      След 8-ми клас специалността в СУ "Христо Ботев" е "Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечение", трета степен на професионална квалификация и професия "Ресторантьор".

      За първия етап на класирането се подават документи от 3-ти до 5-ти юли в СУ "Христо Ботев" - гр. Сапарева баня. Резултатите ще бъдат обявени на 6-ти юли, а записването ще бъде на следващия ден /7-ми юли/.